Πότε θα μπορέσει η Ferrari να... κοιτάξει στα μάτια τη Mercedes


Ο επικεφαλής της Scuderia Ferrari, Fred Vasseur, τονίζει εκ νέου το βασικό μειονέκτημα της SF-23, εξηγώντας πότε η ομάδα του θα μπορέσει να αναμετρηθεί στα ίσια με τη Mercedes.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΙΖΑΣ - ΦΩΤΟ: FERRARI
  • 8/6/2023

Η Ferrari έφερε ένα σημαντικό πακέτο αναβαθμίσεων στην Ισπανία, που όμως δεν την είδε να βελτιώνεται έναντι του ανταγωνισμού, καθώς η Mercedes μοιάζει να έχει βρει αρκετό χρόνο με τις δικές τις αλλαγές.

Ερωτηθείς για το πότε θα μπορέσει η Scuderia να δώσει τη μάχη με τη Mercedes που θεωρητικώς θα έπρεπε να κερδίζει ήδη, ο Fred Vasseur απάντησε:

«Όταν μπορέσουμε να είμαστε πιο σταθεροί και συνεπείς, θα παλεύουμε μαζί τους καθ' όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Το τι θα γίνει με τη Red Bull είναι άλλη ιστορία, ειδικά με τον Verstappen. Είναι ακόμα πολύ ταχύτερος από εμάς τόσο στις κατατακτήριες, όσο και στον αγώνα.»

Για τον Γάλλο, το ζήτημα των αναβαθμίσεων αφορά την επίτευξη του τελικού στόχου: να μπορέσει η Ferrari να κλείσει τη διαφορά από τη Red Bull:

«Όταν μιλάς για αναβαθμίσεις στο μονοθέσιο, κοιτάς πώς θα φτάσεις στην κορυφή. Αλλά πρέπει να έχεις στον νου σου και τη Mercedes, η οποία δε μένει στάσιμη.

«Από το Μαϊάμι μέχρι και σήμερα, έχουν φέρει κι αυτοί μία μεγάλη αναβάθμιση στο Μονακό. Δεν 'κοιμούνται'.

«Μπορείτε, όμως, να δείτε ότι οι δικές μας αναβαθμίσεις δούλεψαν. Κι αν δείτε πώς ήταν τα πράγματα από το Μαϊάμι ως τώρα πριν τις αναβαθμίσεις της Mercedes, και πάλι έχουμε κάνει ένα βήμα μπροστά. Το ίδιο κι η Mercedes.

«Πιθανώς να είμαστε ταχύτεροι στις κατατακτήριες, αλλά πολύ ασταθείς στους αγώνες. Στο Μαϊάμι, για παράδειγμα, το πρώτο stint του Carlos ήταν καλό. Μετά όχι τόσο.»